HBO Max - 2024. március ajánló

15 February 2024 - Last updated 1 March 2024

Márciusban Kate Winslet diktátorként uralkodik az HBO új sorozatában (A rezsim), egy csapat újságíró élóben követi az elnökválasztást (Lányok a buszon), megnézhetjük Christopher Nolan több filmjét (Tenet, Csillagok között, Tökéletes trükk, Dunkirk), az összes Robotzsaru filmet illetve a sztárokkal teli dramedyt (Pénzeső) is. 

A hónap kiemelt premierje a Stephen Frears ( Kvíz, Egy házasság helyzete, A legharsányabb hangrendezte 6 részes minisorozat, A rezsim (03.04, az epizódok hetente érkeznek), amely Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Hugh Grant és Andrea Riseborough közreműködésével mutatja be szatírikus módon, milyen is egy modern önkényuralmi rendszer. 

A Lányok a buszon (Girls on the bus, 03.14, a premier napján 2 epizód, majd hetente egy új rész) négy újságírónőt követ végig, akik ugyan más-más oldalt képviselnek, de mégis együtt utaznak az amerikai elnökválasztás kampánykörűtján. A történet középpontjában Sadie McCarthy áll (Melissa Benoit - Supergirl, Whiplash), az idealista, aki romantizálja a régi típusú újságírást. A kampány során megismerkedik és barátságot köt három vetélytársával, Grace-szel (Carla Gugino - Jett, Törésvonal), Lolával (Natasha Behnam - Mayans M.C.) és Kimberlynnel (Christina Elmore - Bizonytalan, Az utolsó remény).

Friss sorozatpremierként érkezik még az Adult Swim animániós sorozata, a Királyi Krékerek (Royal Crackers, 03.01, hetente új részekkel) 2. évada, a Kutyaotthon (Dog House, 03.04, premier napján a teljes évad elérhető) 5. évada, a lengyel krimi sorozat, A védőügyvéd (The Disappearance aka Chylka, 03.07, premier napján minden epizód elérhető) mindkét évada, a nagysikerű thriller sorozat, A takarítónő (The Cleaning Lady, 03.12, hetente egy epizód) 3. évada. Ezenkívül érkezik a Casa Grande (03.28, premier napján az összes epizód elérhető) című családi dráma sorozat, amely az észak-kaliforniai farmerek életében nyújt betekintést, mint egy modern Dallas sorozat.

Továbbá ebben a hónapban indul egy új nyomozós sorozat is Dr. Csont és Spencer producerétől. A Megkerültek (Found, 03.14., premier napján a teljes évad elérhető) szerint évente több mint 600.000 ember tűnik el az USA-ban, több mint felük színes bőrű és gyakran látszólag meg is feledkeznek róluk. Gabi Mosley (Shanola Hampton - Shameless - Szégyentelenek) PR-szakember és csapata gondoskodik arról, hogy mindig legyen valaki, aki keresi az elfelejtett eltűnt embereket. 

Filmek terén a hónap egyik legnagyobb premierje a sztárokkal teli dramedy, a Pénzeső (Dumb Money, 03.31).   A valós eseményeken alapuló film főhőse Keith Gill, aki egy kis videojáték-cégbe való befektetéssel nagy mértékben növeli a cég értékét, ami hamarosan sok embert gazdaggá tesz, ám dühbe gurít néhány milliárdost. A film főbb szerepeiben Paul Dano, Pete Davidson, Vincent D'Onofrio és Seth Rogen.

Március 27-én érkezik az USA-ban nagy port kavart ügy, amelyben Alex Jones műsorvezető fake newsként hivatkozott a 2012-es Sandy Hookban történt iskolai tragédiára. Az igazság vs Alex Jones (The Truth vs Alex Jones) azt a tárgyalást követi nyomon, amelyen az áldozatok szülei beperelték a hírhedt műsorvezetőt. Dokumentumfilmek terén érkezik még a Pianoforte (03.01), amely egy meghitt portré a legendás Nemzetközi Chopin Zongoraversenyen részt vevő fiatal, a felnőtté válás küszöbén álló zongoristákról. 

Az Oscar-díj átadóra készülve a hónapban Christopher Nolan filmjei kerülnek a középpontba. Március 9-től újra elérhető lesz a Tenet, a Dunkirk, az Eredet, a Csillagok között és a Tökéletes trükk is.

A hónap további friss premierjei között megtalálható a Hogyan öljük meg a férjünket? (How To Murder Your Husband, 03.01) Cybill Shephard és Steve Guttenberg főszereplésével. Nancy Crampton-Brophy jó tollú írónő, aki gyakran ír olyan női főszereplőkről, akik arról fantáziálnak, hogy megölik saját férjüket. Az írónőt 2022-ben elítélték saját férje meggyilkolásáért. Igaz történet alapján. Magyar film premierként érkezik Szabó Szonja fesztiváldíjas rövidfilmje, A mentor (03.01) Psotta Zsófi és Gál Kristóf közreműködésével. Érkezik még az összes eddigi Robotzsaru film (03.01), beleértve a 2014-es remaket is, a Tökéletes másolat (Copycat, 03.01) című thriller Sigourney Weaver főszereplésével, a 2005-ös Charlie és a csokigyár (03.15), a Timothée Chalamet féle Szólts a neveden (03.29),  a Harmadik típusú találkozások rendezői változata (03.31), a 2004-es Hellboy (03.31) és az 1998-as Godzilla (03.31). Ezenkívül is rengeteg könyvtár tartalom jön még, mint Keanu Reeves akciófilmje, Az utca királyai (Street Kings, 03.08), a Kótyagos szerelem (03.08), Antal Nimród 2009-es akciófilmje, A szállítmány (03.15) és még sok más is.

A teljes megjelenési lista csatolva megtalálható a sajtóközlemény végén.

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery