Babilon Berlin - Október 9-én indul a nagysikerű német sorozat új évada

6 October 2022

A sikersorozat belép Németország sötét, 1930-as évekbeli időszakába

A Babilon Berlin című, nagysikerű detektívsorozat ősszel a weimari köztársaság végnapjaiban játszódó negyedik évadával tér vissza, amelyben a történet belép a sötét 1930-as évekbe. Az évad első két része Magyarországon október 9-én válik elérhetővé az HBO Maxon.

Míg az első három évad cselekménye a dübörgő húszas évek végének Berlinjében zajlott, a negyedik évad az 1930-as évek elejének kaotikus időszakában, a weimari köztársaság összeomlásának kezdetén játszódik. Az évad története tizenkét részben bomlik ki.

Berlin, 1930. A húszas évek aranykora globális tőzsdei összeomlásba torkollott. Az új évtized hajnalán, a nagy gazdasági világválság küszöbén határozottan másképp festenek a dolgok, mint addig. Még kevesebben engedhetik meg maguknak, hogy táncot járjanak a vulkán peremén. De vannak, akik hasznot húztak a tőzsdekrachból, például az iparmágnás befektető Alfred Nyssen, aki éppen csak az egész világot szeretné zsebre tenni, vagy még annál is többet. A városban uralkodó káoszt a saját javára fordította többek közt az amerikai gengszter, Abe Goldstein is, aki szégyentelenül fitogtatja a vagyonát, miközben egy elveszett ereklye után kutat. Mások hatalmasat zuhantak a társadalmi ranglétrán, egyenesen a hajléktalanságba és nincstelenségbe. Közéjük tartozik Toni is, aki egy fiatalokból álló bandával csavarog, és a túlélésért küzd Berlin utcáin. Nővére, Charlotte nagyon aggódik emiatt, olyannyira, hogy még az állását is kockára teszi. Mindeközben Gereon nyomozása a boksz világába vezet, ahol politikailag kényelmetlenül közel kerül Hitler SA-jához. Vannak, akik még mindig a rend helyreállításával próbálkoznak. Felmerül a kérdés, hogy mi végre, hiszen a nácik egyre közelebb masíroznak a hatalomhoz...

„A Berlin utcáira is kiterjedő gengszterháború egyre inkább behúzza a nézőt a német történelem legsötétebb időszakába, kezdve 1930 szilveszterével” – árulják el a producerek, Stefan Arndt, Uwe Schott és Michael Polle. „Egyszerre örömteli és végtelenül izgalmas nézni, ahogy a korábbi évadokban megismert figurák és történetszálak Charlottén és bajtársain keresztül hatásosan és megindítóan találkoznak, és merész, új utakra indulnak.”

Az új évadban visszatérnek a főszereplők, Volker Bruch mint Gereon Rath felügyelő és Liv Lisa Fries mint Charlotte Ritter, a berlini nyomozóasszisztens.

A korábbi évadokból visszatér számos további színész, köztük Benno Fürmann, Lars Eidinger és Hannah Herzsprung. A negyedik évad új szereplői közt látható lesz Mark Ivanir, aki Abe Goldsteint alakítja, továbbá Barbara Philipp, Moisej Bazijan, Ronald Kukulies, Thomas Arnold, Lenn Kudrjawizki, Hannes Wegener és Max Raabe.

Az új évadot Achim von Borries, Bettine von Borries, Henk Handloegten, Khyana El Bitar és Tom Tykwer írta, és ismét Henk Handloegten, Achim von Borries és Tom Tykwer rendezte.

A nagy sikerű Babilon Berlin-sorozat legújabb évada Volker Kutscher Goldstein című regényének eseményeit dolgozza fel. A szerző a Gereon Rath nevével fémjelzett könyvsorozatával a weimari köztársaságból a náci diktatúrába történő átmenetről kívánt tablót állítani.

Tykwer ezúttal is Johnny Klimekkel együtt szerezte a zenét, melyet Max Raabe, Meret Becker és a nemzetközi hírnévnek örvendő Meute együttes ad elő.

A Babilon Berlin gyártója az X Filme Creative Pool az ARD Degeto, a Sky és a Beta Film közreműködésével. A sorozat koproducerei Christoph Pellander és Carolin Haasis (ARD Degeto), illetve Frank Jastfelder és Lucia Vogdt (Sky). Executive producerei az X Filme részéről Stefan Arndt, Uwe Schott és Michael Polle, koproducerei a Beta Film részéről Jan Mojto, Dirk Schürhoff és Moritz Herzogenberg.

Az új évad a Berlini-Brandenburgi Médiatanács, az NRW Film- és Médiaalapítvány és a Német Mozgókép Alapítvány támogatásával készült.

A Babilon Berlin negyedik évada október 9-én indul az HBO Maxon. A korábbi évadok teljes egészükben elérhetők a platformon.

Contacts

Pinczés-Pressing Ádám

PR Manager Warner Bros Discovery